Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημιουργήστε Custom Tabs για facebook pages εύκολα και γρήγορα!

 Οι business pages στο Facebook πέρασαν πολλά διαφορετικά στάδια για να φθάσουν σήμερα στη βελτιωμένη μορφή τους με το καινούργιο timeline, τα iFrames, τα Custom Tabs και φυσικά την προστιθέμενη αξία marketing μέσω της πληθώρας επιλογών που παρέχονται απο τη πλατφόρμα στους σύγχρονους marketeers και advertisers. Σίγουρα η δυνατότητα δημιουργίας και προσθήκης δικού σας "παραθύρου" στο προφίλ της εταιρίας/επιχείρησης σας η fan page δίνει ένα έξτρα εργαλείο στους επαγγελματίες του marketing για τη δημιουργία νέων τρόπων προσέλκυσης fans, leads, likes ακόμα και πωλήσεων μέσω του περιεχομένου που εσείς επιλέγετε, για να χτίσετε απο την αρχή και να το φέρετε στα μέτρα σας, εξυπηρετώντας τους δικούς σας σκοπούς marketing! Παρακάτω θα δείξουμε πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να δημιουργήσουμε ένα Custom Tab απο την αρχή και να το ενσωματώσουμε στη σελίδα μας.

 Τα Custom Tabs βρίσκονται ακριβώς κάτω δεξιά απο την εικόνα του timeline σας.

Τώρα που σιγουρέψαμε ότι όλοι γνωρίζουν που ανήκουν χωροταξικά τα Custom Tabs ας ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας απο την αρχή!

Βήμα 1ο: Επισκεφθείτε τη σελίδα του Facebook για Developers και κάνετε log in με τα στοιχεία σας όπως ακριβώς και στο προφίλ σας. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο δίκτυο θα σας εισάγει αυτόματα.

Βήμα 2ο: Δημιουργήστε και ονομάστε την καινούργια σας εφαρμογή. Κάνετε click στην επιλογή "Create a New App". Στο πλαίσιο που βγαίνει θα χρειαστεί να δώσετε ένα "Display Name" το οποίο είναι στην ουσία το όνομα που θα έχει η εφαρμογή σας η το tab σας. Θα χρειαστεί επιπλέον να εισάγετε και ένα "Namespace" που δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα μοναδικό ID για να αναγνωρίζει η πλατφόρμα του Facebook την εφαρμογή(app) σας.

Επίσης, το Facebook μας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε δωρεάν την εφαρμογή η τις εφαρμογές μας στους server του Heroku, μια καλή επιλογή για όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη δημιουργία εφαρμογών. Όσον αφορά τη δική μας απλή εφαρμογή για τα Custom Tabs κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. 

Βήμα 3ο: Διαλέξτε μια εικόνα (image) και ενημερώστε τις βασικές πληροφορίες της εφαρμογής σας (Basic Info). Επιλέξτε μια εικόνα για το Custom Tab σας. Αυτό το εικονίδιο που θα επιλέξετε θα εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας σας στο Facebook, συνεπώς επιλέξτε προσεκτικά πως ακριβώς θέλετε να μοιάζει ώστε να παρακινεί τους επισκέπτες να το κάνουν click! 
Ενημερώστε τις βασικές πληροφορίες της εφαρμογής σας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο domain name και στην κατηγορία. 


Βήμα 4ο: Δημιουργήστε το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται μέσα στην εφαρμογή και στο Custom Tab σας. Φτιάξτε μια web page εκτός του Facebook ή εισάγετε μια ήδη υπάρχουσα, όπως για παράδειγμα την ιστοσελίδας της εταιρίας σας. Αυτό θα είναι και το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται μέσα στο ίδιο το δίκτυο με τη βοήθεια της εφαρμογής μας. Για να σιγουρέψετε οτι το επιλεγμένο περιεχόμενο εμφανίζεται σωστά μέσα στα πλαίσια του Facebook τσεκάρετε το μέγεθος της σελίδας, να είναι στο 100%, 520px ή 810px. Επιπλέον σιγουρευτείτε ότι όλα τα video και οι εικόνες που τυχόν περιέχει η σελίδα σας είναι μικρότερα απο 520px ή 810px. Απο τη στιγμή που χρησιμοποιούμε το νέο layout του Facebook προτείνω το περιεχόμενο σας να είναι ακριβώς 810px. 


Για να κατανοήσετε καλύτερα την αξία των Custom Tabs και τη δύναμη που μας δίνει η πλατφόρμα του Facebook σκεφτείτε τα σαν μια δεύτερη ιστοσελίδα, έναν προσωπικό χώρο που μπορείτε να προβάλετε ότι εσείς θέλετε απο links, φωτογραφίες, video, κείμενο μέχρι και ένα πραγματικό e-shop! 

Βήμα 5ο: Πείτε στο Facebook τι περιεχόμενο επιθυμείτε να προβάλλετε μέσω του Tab σας. Επιστρέψτε στις ρυθμίσεις των εφαρμογών σας (app settings) κατεβείτε κάτω και απο την λίστα που παρέχεται στο "Select how your app integrates with Facebook" , επιλέξτε "Page Tab". Δώστε όποια ονομασία θέλετε στο tab σας και έπειτα αντιγράψτε το URL της σελίδας που μόλις δημιουργήσατε με το Βήμα 4, και κάντε επικόλληση στο "Page Tab URL". 


Για να είστε σίγουροι πως όλοι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή σας και στο περιεχόμενο της πρέπει να τους παρέχεται μια ασφαλή τοποθεσία(safe URL). Αυτό είναι ακριβώς η ίδια διεύθυνση URL απλά αντί για http://, πληκτρολογείτε https:// .

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας, "Save Changes".

Βήμα 6ο: Προσθέστε το tab σας στο Facebook! Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη γι'αυτό διαβάστε προσεκτικά. Για να εισάγεται τη νέα δημιουργία σας στο Facebook προφίλ σας πρέπει να επισκεφθείτε μια διεύθυνση με αρκετούς παραμέτρους η οποία είναι:

http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=YOUR_APP_ID&next=YOUR_URL

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τις επιλογές με έντονη γραφή, "YOUR_APP_ID" και το "YOUR_URL" με τις αντίστοιχες που σας παρέχει το Facebook αφού αποθηκεύσετε την εφαρμογή σας.
 Αφού ολοκληρώσετε το παραπάνω βήμα το καινούργιο σας Tab θα εμφανίζεται με τα βασικά "παράθυρα" του page σας, δηλαδή δίπλα απο τις φωτογραφίες, τα Likes, Events κλπ. Για να αλλάξετε τη θέση του, απλά κάντε click σε ένα άδειο εικονίδιο tab στην ένδειξη με το μολύβι, θα σας παρέχει μια λίστα με τις διαθέσιμες εφαρμογές προς προσθήκη και εκεί να βρίσκεται και η δική σας εάν δεν την έχει εισάγει απο μόνη της η πλατφόρμα. 


Ελπίζουμε το άρθρο να σας φάνηκε ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μη διστάσετε να εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter μας που βρίσκεται στο τέλος του Blog! Ακολουθείστε το Blog και μείνετε up-to-date πατώντας εδώ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου