Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

To Facebook αλλάζει!

 Ο Mark Zuckerberg στις 23 Σεπτέμβρη προχώρησε σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον του δικτύου. Αναλυτικότερα:
  • Το δίκτυο προχωρά σε πολύ σημαντικές αναθεωρήσεις του βασικού του περιεχομένου παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες του κοινού.
  • Οι σελίδες προφίλ σχεδιάζονται εκ νέου με την ονομασία "timeline" και περιλαμβάνουν χρονολογικά στοιχεία πριν απο την λειτουργία του Facebook.
  • Καινούργιο διαδραστικό περιεχόμενο. Εικονες, βίντεο και ήχος προσθέτονται στις καινούργιες σελίδες.
  • Ο Zuckerberg ανακοίνωσε οτι μισό δισ χρήστες χρησιμοποίησαν το Facebook για πρώτη φορά σε μια ημέρα της περασμένης εβδομάδας.
  • Το καινούργιο blog του Facebook τέθηκε σε λειτουργία παρόλες τις διαμαρτυρίες των χρηστών που πλημμύρισαν το δίκτυο την περασμένη εβδομάδα.



Καινούργιο προφίλ: μοιάζει περισσότερο με λεύκωμα και οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν φψτογραφίες στο timeline τους πολύ πριν την λειτουργία του facebook, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες απο την γέννηση τους.

Ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε οτι το καινούργιο προφίλ σχεδιάστηκε ώστε "να μπορείς να μοιραστείς όλη την ιστορία της ζωής σου μέσα σε μια σελίδα". Οι καινούργιες σελίδες φέρουν μια αίσθηση online διαδραστικού περιοδικού με τις φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο να έχει την τιμητική του.
Στα δεξιά της σελίδας θα υπάρχει ένα διάγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά με ημερομηνία και ώρα κάθε δημοσίευση του χρήστη απο την στιγμή που δημιούργησε λογαριασμό στο δίκτυο και επιπλέον θα έχει μια μικρή βάση δεδομένων όπου θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει και πολύ παλαιότερα posts που θα ταξινομούνται ανα μήνα.






Για πρώτη φορά η σελίδα θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν φωτογραφίες και περιεχόμενο πολύ πριν ξεκινήσει το Facebook. Στην παρουσίαση του ο Zuckerberg έδειξε πως μπορεί κάποιος να προσθέσει μια φωτογραφία του μωρού του στην αρχή του timeline του. "Είναι διασκεδαστικό και εύκολο να συμπληρώσεις το timeline σου" , είπε ο Zuckerberg.
Στις άλλες αλλαγές που έρχονται σε λίγο καιρό οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν τι περιεχόμενο θα φαίνετε στο timeline τους, να αυξήσουν το μέγεθος συγκεκριμένου περιεχομένου που θεωρούν πιο σημαντικό και θέλουν να κατέχει περίοπτη θέση στην προσωπική σελίδα τους καθώς και να αποκρύψουν τελειώς άλλα στοιχεία και περιεχόμενο.




Στη συνέχεια ο Zuckerberg αναφέρθηκε στην καινούργια λειτουργία του κουμπιού 'Like'. Τόνισε χαρακτηριστικά οτι πλέον οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν διαδραστικά με το περιεχόμενο που μοιράζεται κάποιος άλλος μαζί τους και θα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απο απλά likes.
"Το φτιάχνουμε έτσι για να μπορείτε να συνδεθείτε ενεργά με οτιδήποτε σας αρέσει. Πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε like σε μια δημοσίευση που αφορά ένα βιβλίο. Μπορείτε πολύ απλά να το διαβάσετε!" προσέθεσε.
"Δεν χρειάζεται απλά να κάνετε like σε μια ταινία. Τώρα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε."



Παρακολουθήστε την παρουσίαση του "καινούργιου" Facebook απο τον εμπνευστή του, Mark Zuckerberg, εδώ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου